Ersin Tas

Thursday, May 22, 2014

Sarinvomit - Pandemic Radiation Descends



Bundan 11 sene önce Istanbul'daki müzik gruplarında bir "black metal"' furyası başlamıştı. Burzum'u, Mayhem'i dinleyen herkes ya tişörtlerini satın alıyor ya da her konserde gruplarıyla Freezing Moon'u çalmaya çalışıyordu. Dimmu Burger(!)'in de patlama yapmasıyla da bu grupların sayısında da bir patlama yaşandı. Artık her haftasonu bir yerlerde bir takım black metalciler konser yapıyor, adını sanını duymadığımız gruplar, dağ/bayır/ova/ karanlık Transilvanya konulu kapaklı demolarını sağda solda satıyor, ne kadar karanlık kişilik yapılarına sahip olduklarını, Dimmu Burger'i ne kadar sevdiklerini söyleyerek veya duygusal klavye geçişleriyle ifade ediyorlardı. Bu grupların istisnasız tek bir  ortak özelliği vardı;

Hepsi berbat müzik yapıyordu.

Şarkılar kötüydü, vokaller kötüydü, gitarlar ayrı felaketti. Black metal duayeni olacak bu adamlar Burzum 'un bütün şarkılarını biliyor ama Venom çalmıyorlardı. Norveç'in bataklık gibi  ormanlarında troller gibi pozlar veriyorlar ama gerisini getiremiyorlardı. Benim hissettiğim ve o zamanlar gördüğüm bütün bunlar birer "poz"'dan ibaretti. Eğer "poz"'dan ibaret olmasalardı o günden bugüne azalarak yok olmazlardı.  Daha o zamanda Kadıköy'de bir takım sesler bu durumdan benim kadar rahatsız olduklarını  dile getiriyorlardı ve bir takım oluşumların adı yeraltında dolaşmaya başladı; Hellstaff, Devastation, Decaying Purity, Hellsodomy, Diabolizer, Godslaying Hellblast vs. Bu gruplar yaptıkları müziklerle internette forumları terörize ederken kendilerine hatırı sayılır bir fan kitlesi  edindi ve en son olarak ta karşıma Sarinvomit'in muhteşem kaydı çıktı. Morbidzine'in kurulduğundan beri tavrı ve duruşu bu gibi işlerin ve kayıtların habercisi olmakla beraber  uzun süreden beri takip etmediğim bu müziğin karşıma bu kadar iyi bir parçayla çıkması beni çok sevindirdi.

Eğer death /black metal takipçisiyseniz Morbidzine tayfasınının işlerini ve forumlarını takip etmenizi şiddetle öneriririm. Güçlü olan kurtuluyor ve yıkıma devam ediyor.
Sarinvomit dinleyin, black metalcilik oynamak isteyen bütün "poz"'culara da dinletin. Bu işe bulaşmadan önce iki defa düşünsünler. Kadıköy'den fırlayan manyak metalcilerin müziklerini önümüzdeki günlerde daha çok duyacaksınız. Sarinvomit'in eski işlerini dinlemeyi ihmal etmeyin.

Youtube
Facebook

No comments:

Post a Comment