Ersin Tas

Sunday, May 18, 2014

Black Cobra - Invernal (2011)



Dikenlerle dolu dağ yamaçlarında yürüyen avcının tepesinde dev akbabalar uçuyor. Avcı, gerçek üstü bir evrende zor bulunan ama çok değerli bir yırtıcının peşinde.. Avcı, bitmeyen yollarda, nereye çıktığı belli olmayan mağaralarda  her yerini acımasızca kesen dikenlerin olduğu yerde avlanmaya alışık. Ne yaptığını biliyor, kimi nasıl avlayacağını biliyor. Bu diyarda gökyüzü hep kahverengiye çalan sarı bir renkte parlıyor.Günün hangi saati olduğunu anlamak neredeyse imkansız. Avcı, avının zor geçeceğini biliyor ama hazırlıklı ve yeterince acımasız.

Sludge türünün takipçilerinin mutlaka bir şekilde duyduğu Black Cobra'nın Invernal albümünü Berlin Desertfest'ten aldım. Southern Lord' tan çıkan Invernal'da gitarları Jason Landrian davulları ise Rafael Martinez çalıyor. Southern Lord, ayrıca Sunn O)) , Pelican gibi grupların da distribütörlüğünü yapıyor.

Sadece iki tane adamın bu kadar gümbürtülü bir müzik yapması bu grubu daha ilginç ve yapıyor.
Albümün artwork'ünü Sam Ford'un  üstlendiği Invernal temposunu hiç duraksatmadan , yükselterek devam ettiriyor. Şarkılar çıldırmış iki adamın bir davul ve bir gitara bütün hislerini  ifade etmeleriyle yaratılmış.
39 dakikalık kavga gibi şarkılardan sonra birisi gelip "Artık bu kadar yeter, sonrakini yarına kaydedersiniz" demese Black Cobra'nın duracağı yok...

Avalanche,, Somnae Tenebrae ile jet hızında başlayan albüm Corrosion Fields ile yavaşlamıyor, Abyss'e kadar da yavaşlamıyor. Albümün temposu sadece artıyor ve kafanızdaki bulutlar yok oluncaya kadar tepinmeye devam ediyor. Obliteration'a vardığınızda ise sadece afallıyorsunuz.

Black Cobra 'yı kötü bir gününüze saklamayın, her gün bu müzikle uyanın, bu müzikle yatın, hatta bu müzikle kavga edin. Bir süre sonra sakalınız ve saçınız uzamaya başlayacak ve fazlasıyla adrenalin salgılamaya başlayacaksınız. Bunlar beklenilen tepkiler. Siz en iyisi dinlemeye devam edin!


Crimson Blade için Black Cobra klip çekmiş. Klip post-apokaliptik bir dünyada aç kalmamak için insan eti yemeye başlayan birinden bahsediliyor. Ama klip fazlasıyla karanlık olmuş, o yüzden konuyu anlamak biraz zor.

Web: Black Cobra

No comments:

Post a Comment