Ersin Tas

Friday, April 11, 2014

Ufomammut - Oro Opus Alter ve Oro Opus Primum



Nefes nefese ormanın içine doğru kaçan üç kişiden yalnızca siz hayatta kaldınız. Kamp kurduğunuz karanlık ormanın ateşinde sessizce yemeğinizi pişirirken üstünüze çullanan büyük, pençeli  ve hayli kıllı olan bir dev ilk önce ateşi söndürecek kadar akıllıydı. Kamp ateşini ayaklarıyla üstüne toprak atarak söndüren kıllı dev dikkatini o an ateşe verdiği için size kaçmak için fırsat verdi. Siz de en yakın malzemeleri sırtlayarak arkanıza bakmadan kaçmaya başladınız.  Koskoca yaratığın geldiğini duymamıştınız ama kaçtığınız sıradan pençelerin ete girerken çıkardığı sesleri duyarken ormandan yükselen çığlıklar kulaklarınızı inletiyordu. Korkudan mideniz bulanıyordu ama aklınızı git gide kaybederek  koşmaya devam ediyordunuz.  Koşmaktan başka bir seçeneğiniz yoktu, olamazdı.

Kıllı dev kamp alanını yerle bir ettikten sonra kokunuzu alıp kaçtığınız yöne doğru döndü ve sessizce ormana girdi. Yavaş ve emin adımlarla ilerlemeye başladı. Sizin hayatta olduğunuzu biliyordu ve ormanın her karışını sizden daha iyi biliyordu. Acelesi yoktu, karnı toktu. Yanan ciğerlerinizi dinlendirmek için yaslandığınız ağaçta henüz kıllı devin bunları bildiğini bilmiyordunuz ama çok yakında bunu öğreneceksiniz.


Ufomammut'un az vokalli , korku dolu, atmosferik albümleri ORO OPUS: ALTER ve PRIMUM'u dinlerken aklıma bu hikaye geldi. Oldukça kanlı biten bir kamp macerası için  seçiminizi Ufomammut'tan yana yapın. Yapabileceğiniz başka bir şey ise canınızın sıkıldığı bir gün  ışıklarınızı kapatmak, bu albümleri açmak ve masanızdaki yaktığınız mumun ışığına bitene kadar bakmak olacaktır.
Garanti ediyorum bunları yaptıktan sonra ruh hastası olacaksınız. :)

Ufomammut Web Sitesi 
Ufomammut Oro Opus : Primum
Ufomammut Oro Opus : Alter
Ufomammut Facebook

Ersin



No comments:

Post a Comment