Ersin Tas

Monday, March 31, 2014

Omega Massif - Geisterstadt

Omega Massif – Geisterstadt




Eriyen buzulların arasından ilerleyen gemi Kuzey Kutbu’nda bilinmeyen bir noktaya daha önce keşfedilmemiş bir türün kalıntılarını incelemeye giderken içinizi büyük bir melankoli kaplıyor. -20 derecede geminin buz tutmuş güvertesinden okyanusu incelerken uzaklarda belli belirsiz büyük bir kara parçası seçiyorsunuz . Keşif ekibinizin içinde sessiz , sert suratlı Danimarkalı bir kaptan , balina zıpkıncısı kaçık bir İngiliz, ince uzun boylu gizemli bir makina işçisi ve siz varsınız.  Bütün tayfa belgesel kanalından aldığı yüklü paranın keyfiyle neşeyle Kuzey Kutbu’na doğru ilerlemekte…Keşfedilmemiş garip bir türün fotoğrafları çekilecek, kalıntılar özenle toplanacak ve para alınmak üzere ana karaya geri dönülecek. Kulağa her şey fazlasıyla kolay gelmekte. Ama içinizden bir ses bu işin bu kadar olmayacağını, ilişkilerin çok kısa bir sure içinde tersine döneceğini ve insanların ayak basmaya çekindiği bu büyük buzul parçasında hiç beklenmedik süprizlerle karşılacağınızı söylüyor…


Omega Massif’in Geisterstadt ( Hayalet Şehir) adlı albümünü dinlerken kafanızda bütünüyle bir hikaye canlanıyor. Grubun elemanları verdikleri bir röportajda ilk önce şarkıyı bitirip, sonra adlandırdıklarını söylemişler.  Bu albümün her şarkısı için bu geçerli. Hepsi kafamızda farklı bir betimleme yaratıyor. Geisterstadt’ın bende yarattığı melankoli ve ağırlık hissi albümün her notasında kendini hissettiriyor.Melankoli ve ağırlıktan bahsediyorsam bütün bir albümü yavaş ve sıkıcı olarak düşünmeyin.Unter Null ( Sıfırın altı) ve Exodus ( Yolculuk ) bu albüme dinamizm veren sert ve güzel şarkılar da var.
Omega Massif kendi tarzında benzeri olmayan, şarkı geçişleri ve enstrumental  düzenlemeleriyle doom severler için tadına doyulmaz bir müzik ziyafeti veriyor. Grubun diğer albümleri için aşağıdaki Bandcamp adreslerine bakabilirsiniz.





Haftanın Bonus grubu: Denovali Records'dan  Petrels


No comments:

Post a Comment